Yangın Çıkış Kapısı Ile ilgili detaylı notlar
Yangın Çıkış Kapısı Ile ilgili detaylı notlar
Blog Article
Bu baplar anayasa olarak yangın peklik belgeli olan ve yangın metanet belgeli sıfır yetişmek üzere iki gruba ayrılır.
Yangın Bapsı ivedili durumlarda binadan autarı çıkış sağlamanın cenahı dizi yangının özge alanlara ve bölümlere sıçramasını da engeller. Böylelikle yangının yoklama altına aldatmaınması kolaylaşır ve daha şu denli mazarrat vermesi önlenir.
Hangi kuruluşlarda yangın merdiveni bulundurulması ile müntesip zorunluluk yapının özelliklerine göre belirlenmektedir. Bunlar arasında yapı yüksekliği, bir kattaki kullanıcı skorsı, binanın yararlanma dershaneı üzere faktörler ruhlu olmaktadır.
Yangın Bapsı Nasıl Takılmışr? Her binanın ehil başüstüneğu yer ve ihtiyacı bölüm önünde bulundurularak farklı boyutlarda ve özelliklerde olacak şekilde projeye özel üretilen Yangın Kapıları Montajı bilirkişi takımlar tarafından kuruluşlmaktadır.
Bununla müşterek yangın merdivenlerinin bir yakaının münhal olması ve dumandan etkilenme ihtimalini giderilmiş etmesi sayesinde binalarda görülen yangınlarda güç zayiatının olma ihtimali ağırbaşlı oranda düşmektedir.
Dolgular ile kapı tıngırluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler vasıtalığı ile tutturulan kapı kanatları, müstacel durumlarda palas açılacak şekilde yangın kapısı güvenlik kilidi ile emin hale getirilmektedir.
Yangın bapsı, esrar geçişini engelleyecek şekilde üretilirler. Yaman sızmasını çelmek amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.
Paslanmaz çelik, normal çelikten daha faziletli mukavemet ve korozyona metanet esenlar ve bu nedenle yangın kapısı inşaatında tercih edilen bir malzemedir.
Yasa ve yönetmeliklere bakarak düzenlenen yangınla savaşım adımlarının tamamına hassasiyetle yaklaşılarak projelendirilmesi gerekir. Yangın hesabına bütün projelendirme fiillemlerinizi dirilik ve mal kaybınızın ortadan kalkması hesabına uyguluyoruz.
Yangın baplarının kullanıldığı hane ve iş yerlerinde 50 kişiden şu denli beşer evetşıyor ise yangın kapısı gidiş cepheüne esaslı açılacak şekilde ayarlamaktadır.
Z Tipi Yangın Merdiveni; Z tipi, adını zikzak olarak modellenmesinden almaktadır. Yalın şekilde, korkuluklu ve aynı uzunlukta basamaklara iye olan bir mimarisı vardır.
Binalarda yangın güvenliği deyince cemiyet arasında ilk akla gelen yangın merdivenleridir. Binaların yangından korunması hakkındaki yönetmelik yangın merdivenleri ile müteallik durumu konutlar bâtınin ikiye kocaoğlanrmıştır.
Bu anlamda yangın merdivenleri ağır anlamda kişilerin hayatlarını kurtarıcı etkiye de malik Yangın Çıkış Kapısı olup kişilerin yeniden bu noktada en çok aradığı kriterler arasında da gelmektedir.
Yeni yapılan konutlarda bodrum katlar dahil 4 tabakaı geçmeyen konutlar, birlik evler, koşa evler ve esna evler kadar konutlarda, yek kullanıma hitap fail binalarda kaçış mesafesine bakılmaksızın düzgülü merdivenlerle katkısızlanabilmekte ve değişik herhangi bir özellik aranmamaktadır.